Monday , May 10 2021

Damjan in Mogel obstala v kvalifikacijah, Stoch za las na tekmoDanes se je na Poljskem začela 40. sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih. V Wisli se je skozi sito kvalifikacij za nedeljsko tekmo (15.00) prebilo pet Slovencev, najboljši je with Anže Lanišek on the 13th. Brez nastopa na nedeljski tekmi sta staged by Žak Mogel (52.) in najizkušenejši v slovenski reprezentanci, Jernej Damjan (55.). Veliki kristalni globus brani domačin Kamil Stoch, which will be used for the first time. V soboto ob 16. uri sledi ekipna tekma.
Kamil StochSportalKonec čakanja, dan D za Vikersund
Smučarski skakalci so zbrani v Wisli, kjer se je v kvalifikacijah pomerilo 68 predstavnikov (mlada Kazahstanca Nursician Tursunjanow in Nikita Dewiatkin sta skakala le na treningu) za prvo posamično tekmo sezone. Ta bo v nedeljo, ko se bo najboljših 50 iz kvalifikacij pomerilo ob 15. uri.

Čez kvalifikacijsko sito si se preveia pet Slovencev. Anže Laniškek I'm pristal pri 124 meters, Bor Pavlovčič je končal na 29. mix (123.0 m), mesto za njim se je uvrstil Timi Zajc (118.0 m). Tomaž Naglič je osvojil 34. mesto (118.0 m), Anže Semenič He has 41. (117.0 m). Uvrstitev na tekmo se je izmuznila 17-letnemu duly Žaku Moglu, what is he v celinskem pokalu Sloveniji priboril dodatno kvoto za prvo period svetovnega pokala. V kvalifikacijah je pristal pri 113 metrih in bil 52. Skok se ni posrečil Jerneju Damjanu, which is pristal pri 110.5 meters.
Žak Mogel smučarski skokiSportalSlovenski najstnik, ki bo v petek vstopil v new dimenzijo


Težave Stocha, polka Kasaia

Kvalifikacije so sicer pripadle Rusu Evgeniyu Klimovu, which is pristal pri 137 meters, drugi je with Poljak Dawid Kubacki (128.0 m), tretji pa Stephan Leyhe (133.0 m). Lanski zmagovalec svetovnega pokala Poljak Kamil Stoch, ki ima nekaj zdravstvenih težav, je končal na 48. mix (111.0 metrov), najboljši Norvežan je bil Johann Andre Forfang at 14. mix Brez nastopa na tekmi je ostal japonski veteran Noriaki Kasai, ki je bil šele 64.

Pred kvalifikacijami is looking for a tudi dva treninga sporedu. Na drugem treningu je bil najboljši Slovenec Zajc (129.5 metra), ki je obvodný mesto pomo, Lanišek je bil 18. (120.0 m). Trening je sicer pripadel Nemcu Leyhetu (134.0 m).

Peter Prevc še okreva

Peter Prevc can work operatively so as to get rid of the way, shape Domna Prevca, Roberta Kranjca in Jurija Tepeša I preskromna, Tilna Bartola in Žigo Jelarja pa je pestila poškodba kolena. Jelar se je že vrnil na skakalnice, Bartol pa naj se se treningom priključil sredi decembra.

Kvalifikacije, Wisla, November 16.

Pred posamično preme še ekipna tekma

Po petkovih kvalifikacijah bo moška skakalna karavan v soboto ob 16. uri moči združila še na ekipni tekmi. Za Slovenijo Bodo Skakali Lanišek, Pavlovčič, Naglič in Zajc.

Skupno zmago svetovnega pokala brani domačin Kamil Stoch, v Wisli še ne bo povratnikov po poškodbah Severina Freunda in Kennetha Gangnesa.

Vikersund spet na koledarju skakalne sezone

Mednarodna smučarska zveza (Fis) is a limited number of companies in Sweden and Sweden. Oberhofnu obdelala številne teme pred začetkom zime, med drugim je dan pred uradnim začetkom sezone v smučarskih skokih v Wisli nazaj na koledar ummi tekmi na letalnici v norveškem Vikersundu, ki us usššno give it vnovično inšpekcijo.

Tekmi v smučarskih poletih v Vikersundu, equipment in posamična, many tako, kot je bilo predvideno, 16. in 17. marca v okviru nordijske turneje. Letalnica v Vikersundu je zdaj prejela začasni certifikat Fisa zgolj za sezono 2018/19, potem ko so me ustrezno adaptirali, da zadošča varnostnim merilom.

In koledario 40. svetovnega pokala v smučarskih skokih je to zimo tako 35 tekem, v sezoni bo sedem ekipnih preizkušenj, sedem tekem pa bo tudi na letalnicah; dve v Oberstdorfu, dve v Vikersundu in tri v Plans in the last zone.

We need to make the most organizing organization, mladinskih prvenstev za leto 2019. Slovenija bo na Rogli prihodnje leto organizerala mladinsko svetovno prvenstvo v deskanju na snegu.

STA
Timi ZajcSportalMladenič nima pred očmi tega, da bi moral biti vlečni konj slovenske ekipe


Spored svetovnega pokala v Wisli:

Petek, November 16.
18.00 kvalifikacije

Sobota, November 17.
16.00 Equipma tekma

Nedelja, November 18.
15.00 posamična tekma

Preberite še:
Peter PrevcSportalPrave umerjenosti pri Petru Prevcu še #interv
commentaries:

2delight:
23Gorazd Bertoncelj smučarski skokiSportalV Janusove čevlje stopil z visokimi cilji #video
commentaries:

1delight:
12Severin FreundSportalIt's bad in good nazaj veliki tekmec Petra PrevcaSource link